23.12.11

Tumman Valon Soturin käsikirja osa 4

Viime jouluna annoin lahjaksi rakkaalleni pienen mustan kirjan, jossa oli ajatuksiani, ajatelmiani ja pohdintojani kirjoitettuna tyylitellen - kunnioittaen Paulo Coelhon teosta "Valon soturin käsikirja" sekä Yamamoto Tsunetomon teosta "Hagakure - Samurain tie". Tänä jouluna julkaisen Tumman Valon Soturin käsikirjan blogissani sopivasti jaotelluissa osissa.

Osa 1
Osa 2
Osa3

*

Tumman Valon Soturi elää rakkaudesta, mutta mitä tahansa ei rakkaudenkaan vuoksi voi tehdä. Jos rakkaus esimerkiksi muuttuu vahingolliseksi ja mädättää käden, Soturi leikkaa käden irti. Se sattuu, mutta kipuakin pahempaa on, että mätä leviää sydämeen, koska jos sydän mädäntyy, on Soturi yhtä kuin kuollut.

*

Lempeys on tunnetila ja käytöstapa, jota Tumman Valon Soturi tavoittelee. Hermostuttuaan Soturi ruoskii itseään ja kuorii lian alta lempeyden esiin. Lempeys on ainoa oikea tapa kunnioittaa Elämää - ja se jos mikä, on Soturin Tehtävä.

*

Tiellään Tumman Valon Soturi kohtaa monenmoista kulkijaa. Hän kuitenkin pysyy hiljaa ja anonyyminä kulkien pääasiassa varjoissa, ellei häntä kohdata tai erikseen häneltä apua pyydetä. Se on Soturin tapa elää ja selviytyä. Soturikaan ei ole kaikkivoipa tai pysty auttamaan kaikkia. Soturin voima kasvaa yksinäisyydessä ja kun häntä tarvitaan, hän tekee parhaansa auttaakseen.

*

Tumman Valon Soturi pyrkii taistelemaan elämässään hyvän puolesta, pahaa vastaan. Soturi puolustaa rauhaa, rakkautta, lapsia ja ihanaistaan. Hän sotii ahdasmielisyyttä, rasismia, sydämettömyyttä, välinpitämättömyyttä, ahneutta ja väkivaltaa vastaan - käyden sotaan kynällään, äänellään, puheillaan ja esimerkillään. Passiivinen, rauhanomainen vastarinta on Tumman Valon Soturin tapa taistella myös ihmiskunnan sodanhalua vastaan.

*

Tumman Valon Soturi on tavallinen ihminen. Hän pitää oluesta, ruisleivästä ja rakastelusta. Hän ei ole sen parempi tai huonompi kuin muutkaan, eikä uskottele muillekaan olevansa ketään parempi. Soturi vain on ja elää, koska vain elämällä hän voi pyrkiä tekemään asioita, joihin uskoo. Soturi tietää, että joskus asiansa edessä on myös kuoltava, mutta toivoo - kuten suurin osa elävistä olennoista - että saisi elää, kasvaa ja rakastaa vapaasti.

Loppu.

Ei kommentteja: